Alla inlägg den 24 februari 2008

Av Ingrid - 24 februari 2008 15:14

Stöööön....Slitna Söndag..


Igår susade jag och O in till El Stockholmo för att fira våra 5 år tillsammans. Inledde med att på Moderna Museet för att spana på utställningen om Henri de Toulouse-Lautrec. O påstod att alla kvinnor på bilderna såg ut som jag..Typ "Kvinna på bordell tvättar sig" och "Dam med absinthglas"..

Efter att ha spenderat flertalet timmar där samt botaniserar lite i museumets butik där vi köpte några böcker begav vi oss till Slussen.

Tog hissen upp till Gondolen, kände oss omedelbart malplacerade i den stora matsalen bland alla slipsnissar och nyrika damer och fortsatte sådeles in till baren där vi kände oss mer hemma.

Jag drack en Tom Collins och Ola en öl, njöt av utsikten och pratade om uställningen. Stockholm på kvällen är väldigt vackert från ovan.

Det var inte bara höjden som gjorde oss lite yra, haha!

Sen promenerade vi ner till Bara Bistro, ett hak i korsningen Östgötagatan/Folkkungagatan där vi hade vår första träff. Ett sagolikt ställe jag rekomenderar åt alla. Mysigt, rustikt och med fantastisk mat.

Vi år skaldjurrstoast  med forellrom resp. kantarelltoast, fläskytterfilé med kantarellsås, sauterade grönsaker, strimlad bacon, vitvinspocherad rödlök och  potatisgratäng. Desserten blev chokladtårta med frukt och vispgrädde.

Gissa om vi var nöjda?

Hur vi tog oss hem är något oklart.. Men då vi vaknat till liv, vattnat våra uttorkade gommar och lyckades öppna ögonen tillräckligt för att orientera oss i lägenheten kom Far upp med Uno som spenaderat natten på landet. U var sinnessjuk av lycka och rev hallen.

Dagen ska ägnas åt stillsamma aktiviteter på låg volym.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards