Jaha, då har jag drabbats av årets första förkylning....
Får skippa simmningen imorgon och gå en promenad istället (dock inte i baddräkt, å andra sidan kanske det skulle bli stor succé?).
Har lyckars lägga vantarna på ett kilo kassler för det facila priset av 35:-. Haken är dock att jag bör göra något med den snarast (kort datum). Förslag, någon? Jag har funderat på kasslerlåda i ugn, men det behövs knappast ett kilo till det..
Uno har nu under säkert 20 minuter bearbetat botten på en kastrull som innehållit potatismos. Måste vara en kombination av enormt gott mos och en envis och gottsugen hund.
lisbeth
30 januari 2008 22:41
Förslag: skiva och frys in hälften.
Resten: skiva och lägg i form med grönsaker, förslagsvis broccolli, (svamp?), på med matlagningsgrädde.
Gräddas i ugn. Serveras med kokt potatis & sallad. Gratinerad succé!
Annie
30 januari 2008 23:35
*psst* Hemligt recept:
Annies Kasslerröra på 10-15 minuter.
*Koka spagetti
*Medan spagettin kokar tärnar man kasslern och lägger i ett durkslag.
*Häll av spegettin över den tärnade kasslern i durkslaget (hjälper dem att få upp värmen bättre då ;-)
*Ös i allt i kastrullen igen och ställ på spisen... och nu är goda råd dyra.. skynda skynda innan allt bränns vid.
*I med grädde (visp eller matlagnings- efter behag), mängd efter önskan av såsighet. veva veva
*I med riven ost och ett par tre ägg veva veva veva tills äggen stannat något.
*Krydda efter behag.
Kan frysas in i portionsförpackningar och fungerar alldeles utmärkt till matlådor, vilka förvisso arbetskamraterna rynkar näsan åt. Men det är GOTT och Uno skulle nog få dåndimpen av lycka av att slicka kastrullen ;-)
http://peek-a-boos.bloggagratis.se
Astrid
31 januari 2008 10:10
Förslag: skiva kasslern, stek dem i stekpanna så att de får lite stekyta. Smörj en stor ugnsform, lägg ut hälften av kasslerskivorna i formen med varsin ostskiva på + en halv konserverad ananasskiva + ytterligare en ostskiva på. Lägg på resten av kasslerskivorna med varsin ostskiva på. Häll över en blandning av matlagningsgrädde blandad med några rejäla skedar senap (efter tycke och smak) över allt och in i ugnen på 225 grader tills man tycker att det ser klart ut (ca 20 min). Servera med kokt ris och sallad. Klart!