Direktlänk till inlägg 6 april 2010

Påsken

Av Ingrid - 6 april 2010 14:14

Vi har haft en underbar helg!

Vilsam långfredag med promenad, film, gemensam middagstillagning och allmän trivsamhet. På lördag morgon packade vi våra weekendväskor, borstade hundarna till presentabelhet och åkte till Nynäshamn - Mor skjutsade oss hela vägen ner eftersom hon skulle till Älvsjö för att besöka Stockholm International DogShow samt gå på den årliga galan på Grand Hotels vinterträdgård.


Mor skulle ekiperas till större delen i Couture De Ingrid, dvs. plagg ur min rikliga garderob: svart fodralklänning sydd efter ett mönster från en av Marilyn Monroes klänningar från 1955, svarta strumpor med söm samt ett litet diadem med dunfjäder på sidan...

Enligt källor såg hon strålande ut! Mor är dessutom i bättre form är någonsin, går obehindrat långa sträckor (istället för "Va, är det tre meter till bilen? AJ, jag orkar inte.....").


Väl nere i Nynäs möttes vi av solsken och glada människor! Fika med tårta, prat, promenad, kika efter hotell på nätet för den kommande New York-resan....

"Barnen" fick påskägg och det serverades en fantastisk middag där ingenting (i vanlig ordning) fattades. Oräkneliga fat av alla tänkbara delikatesser och tillbehör...

Dessutom ett tråg med krämig chokladmousse samt vispad grädde. Drinkar, shotsglas...inget fattades oss.

Sen drabbades vissa i sällskapet av speldjävulen och Yatzy, snask och sprit kommenderades fram. Efter att Ola förödmjukat resten av familjen och vunnit en jordskredsseger drog vi oss in till vardagsrummet för den traditionella diabilds- och hemvideovisningen med dokumentation av Ola och Johns barndom ägde rum.

Fruktansvärt roligt!


Vi drog oss tillbaka vid midnatt och vaknade runt 8 dagen därpå och välkomnades till ett dignande frukostbord. Packade sen in hundar, väskor och oss själva i bilden för att få en sight-seeing av Nynäshamn pågående byggprojekt och den natursköna Ringvägen som löper längs vattnet.

Sen var det tänkt att vi skulle ta pendeltåget hem.....

Det gick inga tåg! "Vagnfel" löd det kryptiska meddelandet. Jaha, hela familjen tog sig då upp till busshållplatsen där ersättningsbussarna var tänka att gå.

Inga bussar kom!

Mor som befann sig i Älvsjö kontaktades och som ett trollslag dök hon upp en knapp timme senare och hämtade de strandsatta!

Britt hade gjort ett stort smörgåspaket med dricka till bilisten som blev förtjust och vars blodsocker därmed var säkrat för hemresan.


Vi kom hem, glada, mätta (!!) och mycket nöjda med vår påsk.

Tack till familjen Hedqvist och tack Mamma!


  




 
 
Ingen bild

Marina

6 april 2010 21:18

Ni verkar ha haft en fantastisk helg, vad avundsjuk jag blir. Själv har jag tyvärr numera uppnått den aktningsvärda åldern där jag (a)inte längre får något påskägg (b) vill jag bli bjuden på en trevlig middag får jag laga den själv. Hehe. Kram på er!

 
lisbeth

lisbeth

7 april 2010 06:57

Tack Marina - vi blev bjudna på den trevliga middagen! Eller rättare prolongerad långfredagslunch - så mysigt, gott och fint!

Ingrid - det var bara roligt att kunna bistå - och därmed också prova nya vägen till Nynäs. Alltid lika roligt att få sällskap i bilen.

Tack snälla Britt för jättegod färdkost för den hungriga bilisten!

http://ulvus.bloggplatsen.se

 
lisbeth

lisbeth

8 april 2010 06:37

Åh nu blev mor hjärtenupen och fick lite samvetskval! Första påsken då inte något av barnen fått påskägg!!!! Det definitiva steget mot åldringsvården?

Får trösta mig med att barnbarnen fått ägg med godis...

Fast det är ändå inte samma sak...

Marina, Astrid, Ingrid - ni har gjort er förtjänta av evig påskäggsutdelning!

Kramar/mamma

http://ulvus.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingrid - 18 juni 2012 12:19


Vilka underbara dagar vi haft i Spanien....! Vi har ätit en miljon oliver, latat oss vid poolen, snurrat i medeltidsgränder kl. 03 och dansat, badat i en toksalt Medelhavet, mumsat världens godaste mat, träffat sanslösa karaktärer, druckit 2-eurosv...

Av Ingrid - 27 maj 2012 15:24


    Hej och voff från Roslagen!

Av Ingrid - 26 maj 2012 11:17


Om 48 timmar åker O och jag på gemensam semester till Spanien! Första destination är Sevilla, sen tåg till Valencia på östkusten. Förväntningarna är höga, vi blev ju störtförälskade i Spanien under vår helg i Barcelona.... Det är 30 grader i Sevi...

Av Ingrid - 2 maj 2012 07:42


  Idag fyller jag 33 år! Firade igår en smula med glada kamrater i Stockholms 1:a majtåg och har jag tur fortsätter firandet idag.. Ha en fin dag, alla vänner! ...

Av Ingrid - 27 april 2012 07:28


Jobbar som en dåre, försöker emellanåt vara trevlig mot min omgivning, borde boka trimtid till Viggo (han liknar mer och mer en övervintrad hippie vilket han själv inte verkar ha ett dugg emot) samt vaccinera pyret - men det har inte hunnits med. Sna...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards