Alla inlägg under november 2006

Av Ingrid - 19 november 2006 11:17

O kom hem vid 04 inatt (han hade varit ute och rumlat med sin bästa kompis )och var euforisk, kollapsade med skorna på i sängen bredvid mig och vaknade nyss, fortfarande lika upprymd.Ska ge mig ut på jakt efter ett till jobb. Dels vill jag helst jobba heltid och dels vill jag på kort sikt dra in lite extra fickpengar inför Londonresan.Har sökt som timvikarie på gruppboenden här i stan. Funderar på om det finns något annat man kan ge sig i kast med?(Kort sagt: alla uppdrag utförs. Barnvaktande, städning, bärande av saker, sällskapsdam och nagelpetning. Ring för offert.)Nu ska jag äta en försenad frukost, byta i marsvinens burar och gå en promenad.Var tog de utlovade 15 graderna vägen? Här är det lika kallt som vanligt.

Av Ingrid - 17 november 2006 13:44

Idag är en sån där dag man helst skulle vilja bara ligga under ett tjockt täcke med ett minerat dike runt om och en stor rysk vakt som heter Dragan som motar bort alla som vill prata med mig.Vädret är grått, jag är ännu gråare (blodbrist?)och det är kallt inomhus. Vår borättförening har inte kickat igång värmpannan ordentligt så det känns som om jag går runt med fötterna i två hinkar med fryst vatten.För att pigga upp mig själv städade jag ur en massa lådor, skakade mattor samt gjorde ett helt gäng matlådor som jag stoppade in i frysen för nästa vecka. Bildbevis ses nedan.O ringde från filmskolan och bad mig ragga upp någon han kunde intervjua i något ämne. De håller på och gör kortfilmsdokumentärer. Jag fixade ett offer på 5 minuter.Varför är män handlingsförlamade när det kommer till såna saker??Å andra sidan blev han lycklig som ett barn och lovade att köpa en tatueringstidning åt mig på vägen hem.Ja vi har alla våra sätt att visa uppskattning, haha!

Av Ingrid - 16 november 2006 11:36

Följande utspelade sig igår eftermiddag..(Jag ringer till O's mobil för att kolla när han kommer hem, jag har just kommit till jobbet).Jag: Hej, vad gör du? Vilket oväsen det är i bakgrunden!(massa människor pratar och tjoar)O: Hej, jag är på Sergels Torg och demonsterar mot de sänkta A-kassorna!Jag: Jaha vad bra, fortsätt med det. Det står spaghetti och köttfärssås i köket. Rasta hunden är du snäll.O: Ok, tack. Föresten, måste man gå i takt när man ska gå i tåget sen?Jag: Nej då, bara man går åt samma håll!O: Fint. Ses ikväll!Som gammal avdankad Ung Vänster-aktivist tycker jag att det är ett sundhetstecken när folk går på en och annan demonstration. Kollektiv vrede kan vara så förlösande!

Av Ingrid - 15 november 2006 10:00

Angående julbordet...Efter att ha ringt runt till samtliga ställen i Gamla Stan (ja, det är en fix idé att vi måste äta där) och suttit i telefon en dryg timme och svettats med kalender i en handen och jobbschemat i andra lyckades jag ÄNTLIGEN hitta en ledig sittning.Helt otroligt, allt är fullt!Men den 10:e december ska vi äta på Von Der Lindeska Valvet ( http://www.vonderlindeskavalvet.se ).Menyn kan ses här: http://www.vonderlindeskavalvet.se/page_menuOvrigInfo.aspJag är oerhört nöjd med mig själv just nu.

Av Ingrid - 15 november 2006 09:38

Namn: Ingrid Född: 1979längd: 169 cmStjärnbild: Oxe Ögon: mörkt brunaHår: långt, lockigt och svartVikt: Öh, en hel del. Men jag har en midja nu!Läroanstalter: Drottningdals skola, Roslagsskolan, Rodengymnasiet samt gått i lära hos listiga släktingar och Lärt Mig Ett Och Annat Om Livets Mekanismer.Yrke: fuskar som frilansjournalist, annars personlig assistent Familj: Tillsammans med Ola sedan februari 2003 + föräldrar, syskon med respektive och 3 syskonbarn.Bor: på 39 kvadrat i NynäshamnHus: Byggt 1954 med orginalköket kvar (skjutluckor och lutande tak!)Grannar: Mestadels trevliga pensionärerFordon: Blå cykel av märket Rex med dubbla pakethållareHusdjur: 1 hund, 20 marsvin, en kanin och två råttorTycker om: min familj, mina djurTycker illa om: Mycket!Är rädd för: Ännu mer....Favoritmat: Mors kyckling, revbensspjäll Favorit på bolaget: GuinnessBästa bok: Just nu är det nog Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden". Går inte att släppa den!Bästa författare: För många för att lista men Bukowski är alltid en av de bästa. Läser just nu: "Tredje Stenen från solen" av Claes Holmström (för säkert 10:e gången..) och "Flickan som lekte med elden"Bästa låtskrivare: Lux Interior, MorrisseyBästa fotograf: Dave Chappelle Favoritstad: Stockholm, AmsterdamFavoritfilm: Pink Flamingos, Cry-Baby, Faster Pussycat Kill Kill, Buffalo 66, The Nightmare Before ChristmasFavoritsajt: www.google.se Bästisar: Lisbeth (mamma), Uno (hund), Kasper (marsvin)Saknar: marsvinsutställningar

Av Ingrid - 11 november 2006 17:15

Är just hemkommen från en kort visit i barndomshemmet. Lämnade Uno (hunden) med husse och for till Norrtälje där min snälle far hämtade mig påväg hem från jobbet. Vad härligt det är att komma hem!Hälsa på alla djur man ser alldeles för sällan, mysa med sina föräldrar och upptäcka en och annan relik från sitt förflutna (typ klänningar man glömt bort att man har haft) att plocka med sig hem...Kvällen fylldes av mammas oslagbara kyckling, citronmuffins samt fars chokladpudding...ljuvligt. Sov under duntäcke med en tjock katt som värmedyna, kan det bli bättre?I morse packades bilen full, pappa utövade sitt föräldraskap och körde mig hem utrustad med en månadsförbrukning av hö och spån till smådjuren (sånt kostar löjligt mycket här nere!). Vi gjorde ett stopp i Norrtälje där jag hämtade ett egenuppfött marsvin, Ulvus Gasolin, som nu har flyttat hem igen. Han är så fin, en stor och maffig hane som har två cert och flera CK.Välkommen hem!Nu ska jag laga korv stroganoff och sätta på mig ett extra par sockor..det drar kallt och mina fötter har inte riktigt hämtat sig från Roslagens kalla klimat.

Av Ingrid - 8 november 2006 22:24

Det verkar ha ordnat sig med hotellet nu. Med hjälp av kvittrig röst och något stapplande Midsumer Murders-engelska lyckades jag få till en uppgradering av rummet utan att betala någon löjlig avgift. Ha!Nästa pärs: boka julbord i Stockholm.Det verkar vara totalt omöjligt!Ligger folk på lur och kastar sig över samtliga sittningar redan i oktober??Vi hade bespetsat oss på att inta ett dignande klassiskt julbord på någon av Gamla stans mysiga källarrestauranger, men i nuläget verkar det som om vi får nöja oss med en ljummen silltallrik på pizzerian i Rågsved....fortsättning följer.

Av Ingrid - 6 november 2006 11:40

Vi ska åka till London, hurra! I början av januari bär det av. Jag längtar efter att få köpa skottska smörkakor och smyga runt i Jack the Rippers fotspår i West Ends skumma gränder.Ibland är man inte så bra som man tror att man är... Jag bokade ett mysigt litet hotell vid King's Cross, dubbelrum med eget badrum....trodde jag.Jag bokade rummet, knappade in våra uppgifter och plong! så var det fixat. Skrev ut bekräftelsen, skummade snabbt igenom texten och gned händer av förtjusning över att bo mitt i smeten för 300:-/natten.Orden "No Facilities" rann igenom min hjärna utan att jag reflekterade över vad det betydde. Istället kröp jag ned i säng och kände mig upprymd och belåten.Precis sekunden innan jag föll i dvala satte jag mig käpprätt upp: helvete!"No facilities" betyder ju att det inte finns varken dusch eller toa ¨på rummet! Vi är tvungna att dela med andra gäster!NEEEJ!I ivern över att ha lyckats hitta ett sånt bra pris på ett centralt beläget rum hade jag tryckt på fel knapp..Kastade mig över datorn och läste noga allt som stog om att ändra sin bokning. De ormarna ska ha 25£ för att ändra!No way, jag vägrar betala det.Så imorse ringde jag upp bokningsbolaget och fick prata med en stackars ung man som kallade mig "Madam" oavbrutet och som lovade att gör vad han kunde för att dels fixa ett annat rum och dels för att vi (läs: jag) skulle få slippa betala avgiften.Vad jobbigt det är att göra misstag som kostar pengar.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
<<<
November 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards