Alla inlägg den 26 augusti 2010

Av Ingrid - 26 augusti 2010 13:28

Att busspendla ger mig stort utrymme till att ägna mig åt en av mina favoritsysselsättningar; att studera människor och deras beteenden.

Det finns vissa karaktärer bland pendlarna som ständigt återkommer:


Portföljen (mannen med kostym och portfölj som gärna talar om för alla han pratar med i sin mobiltelefon att han minsann inte brukar åka buss men bilen är på lagning idag...)

 

Hypokondrikern (ofta kvinnor, sitter med näsduken limmad vid mun/näsa, pratar gärna med sina medpassagerar om alla sina sjukdomar, biverkningar av mediciner - självklart har hon samtliga... Stirrar hatiskt på alla potentiella smitthärdar såsom barn/djur/förkylda medtrafikanter.)


Skärrade mamman (kvinna med minst ett barn i sällskap. Pratar HELA tiden med barnet, säger till sin avkomma om ALLT, får panik om barnet närmar sig kanten av sätet eller något annat livsfarligt. Ett hundhår kan innebära en dödsfälla. Reser sig upp tre stationer innan sitt stopp för att vara säker på att hinna av. Reser gärna tillsammans med likasinnad mamma och pratar bara, bara om sina barn.


Ångestladdade pendlaren (står i kön med böjd rygg, kliver ombord med en suck och sneglar hela resan på skylten med hållplatsernas namn. För varje station som passeras sjunker personen djupare och djupare ner i sätet. Kliver motvilligt av med nollställd blick. Ser ut att vilja dö.)


Tuggummitonåringen (slängig hållning, breder ut alla sina tillhörigheter på fem säten, pratar högljutt i mobil och med varann, tuggar tuggummi och verkar lida av någon form av hörselskada eftersom all dialog sker Disneyfilmshögt. Tuggummit hamnar gärna såsmåningom på sätet eller på huvudstödet.)


Sen har vi Försynta pensionären (som hellre bryter lårbenshalsen än är i vägen eller tar plats), Gnällige Gunnar (som tjatar om AC:n, biljettpriset, tidtabellen m.m), Hamburgerätaren (som låter hela bussen ta del av hans härligt stinkande fastfood han envisats med att ta med ombord)...listan kan göras oändlig.


Vissa karaktärer kan också vara cross-over, te.x gnällig portfölj eller hypokondrisk ångestpendlare (stackars!).....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards