Alla inlägg den 15 juni 2007

Av Ingrid - 15 juni 2007 21:10


 Lördag 2/6


....San Francisco! Åkte över en enorm bro (inte Golden Gate) från Oakland klev snart av i ett grått och kallt SF. Irrade runt ett tag på folktomma gator och släpade blytunga väskor uppför backarna (som aldrig tog slut). På "vår" gata låg det i princip bara spritbutiker, tvättomater, antikvariat och strippklubbar.

Vi kände oss omedelbart hemma.

Checkade in på hotellet, fick en flaska vin av receptionisten och även erbjudande om att korka upp den direkt. Frestande, men även vi har våra begränsningar (klockan var 07:25...).



Rummet var enkelt men rent och hyfsat stort. Kilade ner i frukostrummet och rensade borden på allt ätbart som kunde hittas.


Ovetenskaplig iakttagelse:

Amerikanerna äter inte det som vi kallar traditionell ost till frukost. Istället finns det två varianter: en brandgul färdigskivad historia som inte smakar ett skit. Den andra kallas string-cheese, vilket är en pinne av ost (??) kvävd i en portionsförpackning. Det är meningen att man ska liksom dra av strimmor av osten och lägga på mackan. Den smakar ungefär som wellpapp.

Och ja, de äter jordnötssmör i kopiösa mängder. Vi snokade upp allt som kunde tänkas innehålla minsta spår av fibrer, vitaminer ("Kolla, jag hittade en apelsin bakom brödrosten! Hurra!") och trakasserade den stackars personalen i förtvivlad jakt på havregrynsgröt... (vilket de faktiskt trollade fram till oss!)



Sen..ut på stan! San Francisco är inte världens renaste stad...och inte den mest välunderhållna heller...men absolut en av de allra trevligaste.

Folk är trevliga, öppna, hjälpsamma och så länge man är en schysst person som inte stör eller förstör så accepteras vad som helst (exempel på det kommer..).

Susade nedför backarna ned till Union Square och köpte ett 7-dagarskort till lokaltrafiken, som för övrigt är extremt väl fungerande. Det finns både vanliga bussar trådbussar och spårvagnar som går överallt hela tiden. Man kan lugnt ta sig från ena änden av stan till den andra enkelt och smidigt och jag måste erkänna att sitta i en öppen antik spårvagn som stretar uppför de branta backarna sent en jul försommarkväll och ha utsikt över havet nedanför stan är bland det mysigaste jag upplevt.


Vi ägnade dan åt att reka omgivningarna, åkte runt på lite amatörsightseeing och hamnade till sist i China Town där vi botaniserade bland krimskrams och lejonhundar (hittade saker identiska med allt mamma släpade hem från tibbe- och pekingeseutställningar under min barndom) och åt anka med ris till middag.


Stapplade dödströtta hem till Mayflower och samlade krafter inför....



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards