Alla inlägg under september 2007

Av Ingrid - 13 september 2007 14:27

Enda lediga dagen den här veckan och självklart är det lektioner då..

Masade mig upp i gryningen och gick till skolan med fötter av bly. Till min stora glädje skulle vi lära oss ta blodtryck och använda stetoskop. Skitsvårt!

Att hantera en blodtrycksmanschett, placera den rätt, trassla med ett stetoskop och lyssna efter pulsslag, pumpa upp eländet, kolla siffrorna på mätaren... jag höll på att bli vansinnig. Vi fick låna med oss utrustning hem för att träna. Har kollat Unos blodtryck. Han borde vara avsvimmad med det värdet, så jag gissar att jag får träna lite mer.. 

Stetoskopet är spännande! Jag har lyssnat på allt här hemma: kylskåpet, marsvinet Odysseus, avloppsrören i badrummet....


Fick för övrigt ett häfte som handlar om hur man hanterar dödsfall rent praktiskt.

"Säkra dödstecken: ingen puls eller andning. Likstelhet. Likfläckar"

No shit Sherlock! Är man inte lite väl sent ute då....?




Av Ingrid - 12 september 2007 16:39

Måste få skrävla om hur fantastiskt begåvad och fiffig jag varit idag.

För att göra en otroligt lång och komplicerad historia något kortare:

Jag är på jakt efter ett nytt vikariat som finns på min arbetsplats. Tjejen vars rad jag går på nu kommer tillbaka om en månad men vill bara jobba 76% och inga dubbelpass. Kvar blir då 21,5% som jag är lovad.

Men det finns också en vakant rad på 64,5% som inte är tillsatt eftersom den personen sjukskrivs månad för månad (men kommer förmodligen inte komma tillbaka).

Alla på mitt jobb tycker att jag självklart ska få båda dom här platserna som tillsammans blir nästan heltid. Jag har jobbat på samma ställe i 1 1/2 år och trivs jättebra och det är ömsidigt från kollegor och patienter.

MEN...vår chef krånglar och säger att det finns övertalig personal som går före (chefen vill ha kvar mig men gömmer sig bakom löjliga paragrafer). Men mina kollegor protesterar och tycker att det självklart är bättre att inlärd och väl fungerande personal (jag) borde få vara kvar istället.


Chefen hävdar också att dessa två restscheman + den återvändande personens nya schema inte går att kombinera och göra om så att alla procentsatser stämmer, arbetstidslagen med alla viloperioder klaffar m.m Dessutom har vi 6 andra personers arbetstider att ta hänsyn till!


Nähä, tänkte jag. Vi får väl se...

Så idag satte jag mig med block, penna, miniräknare och schemat och började pilla. Räkna, plocka, räkna om, fundera, testa...

Efter 20 minuter hade jag ett perfekt schema som fungerar enligt alla regler och önskemål. Trodde inte mina ögon?

Kan det verkligen stämma?

Bad min kollega att kolla och se om det stämde. Jodå, sa hon. Allt stämde!

Jösses, det här är sånt de använder dataprogram till att ta fram....(och jag som knappt blev godkänd i matte på gymnasiet).


Det här är nu mitt hemliga förhandlingsvapen.

Don't underestimate a Sigfridsson!

Av Ingrid - 11 september 2007 22:04

Av Ingrid - 9 september 2007 19:30

Vår tv har just blivit ivägskjutsad till en reparatör. Här står istället ett lånevidunder som jag knappt vågar närma mig. Ola påstår att den fungerar fint, men jag tvivlar. Det känns så tryggt invant med allting på vår gamla fjärrkontroll: den nötta "On"-knappen, tejpbiten som håller igen batteriluckan...den ingrodda såsfläcken på texttv-knappen...


Har gjort misstaget att läsa "Svenska Mord". Kan nu inte sova om inte Ola har skrivbordslampan tänd tills jag somnar. Läser ivrigt vidare morgonen därpå. Varför är jag en sån morbid självplågare?

Undra på att jag har blivit som jag är.....


Igår var vi på partaj hos Olas päron. Kräftor, skinkpaj, potatissallad och en miljon smaskiga tillbehör serverades samt oändliga mängder dryckjom.

Trevligt och gott!

Vi zickzackade hem vid 02-tiden...


Av Ingrid - 8 september 2007 14:18

Har ägnat morgonen åt hårfärgning och tilltvingat mig en klippning av Ola.

Funderar på att prova att lägga upp håret på stora spolar och försöka få fram stora mjuka lockar och låta luggen växa ut en bit.

En kompis till mig som nu bor i England har mailat instruktioner hur man använder spolar; hon har sysslat med retrofrisyrer i flera år och kan sin sak.

Nu gäller det bara att hitta tillräckligt stora rullar.

Butiken nere på stan hade bara små som ger fult pudelkrull och jag lär behöva några som är minst 4-5 cm i diameter...jakten fortsätter!


Ikväll är det kräftskiva hos svärpäronen med obligatorisk kubbturnering.

Ola laddar med armhävningar och kolhydrater.


Har köpt världens sötaste förkläde. Det är rödrutigt med en terrier på och en påsydd ficka med en matskål. Jättefint skick från 50-talet.

Kolla!

Och så vill jag hitta hattaskar! De är så fina och jättebra att förvara saker i. Har en som det har varit en gammal stormhatt i.




Av Ingrid - 7 september 2007 12:28

Vår tv har nästintill säckat ihop!

Katastrofen är ett faktum. Inte för att vi kollar på speciellt många program, men vi kan inte se på DVD-filmer. Gaah!

Det är något fel på en sladd som sköter ljudet, någon form av glapp. Det spakar och fräser när den är på. Inte ur själva tv:n men ur högtalarna.

Ola påstår sig kunna laga den. "Ska låna lödgrejer av farsan..."

I mina öron låter det helt livsfarligt. Just nu har jag samma magkänsla som mor har när pappa ska upp och vingla på taket för att mura skorstenen...


 Har en ledig helg, hurra! Började omedelbart feja och skrubba hemmet, dammsög to.m under soffkuddarna. Hittade en trasig pepparkaka.

Lovade mig själv att dammsuga där oftare.

(Uno åt upp pepparkakan.)


Jag har mutat Olas bästa vän att ta med honom ut i Stockholm på ölrunda ikväll. Jag har jobbat två 14 timmars-pass och behöver vara utan sällskap för att inte slå ihjäl någon. Hoppas jag lyckas med mina påtryckningar!


-----------------


Vinkade just av Ola. Härligt!

Ser fram emot en ensamkväll med take-way thaimat, urtvättad t-shirt och pyjamasbrallor!


Av Ingrid - 4 september 2007 18:22

Susar in på bloggen en snabbis, håller på och steker pannbiffar (gjorda från recept ur "Prinsessornas kokbok" från 1948) och broccoli till min hungrande familj.

Jag idkar en intensiv kärleksaffär med min symaskin, har idag lagat ett par byxor och sytt in en kjol. Alla kommer att få hemsydda örngott i julklapp, haha!


På djurfronten är allting frid och fröjd. Uno är en mycket välmående och duktig västgötaspets som orkar ut på timslånga promenader med sin matte.

Marsvinen är tjocka och fina. Någon jag är speciellt belåten med är Ulvus Ludde som flyttade hit för några månader sen.

Ludde höll på att dö i julas, som tidigare berättats om. Både en böld lika stor som hans huvud + sellnic! Oddsen var inte på L's sida....

Jag tog hål på bölden och medicinerade. Mor och jag höll tummarna.

Ludde repade sig mirakulöst, men var fortfarande lite smal och klen.

Eftersom Nynäshamns maskrosor är osedvanligt näringsrika fick L flytta hit för att kurera sig.

Nu sitter det en trind grå julost i buren! Ludde nästan fördubblat sin vikt och nu är en pigg glad herre som lever livets glada dagar med sina burkompisar.

Det lönar sig alltid att försöka göra det man kan..



Av Ingrid - 2 september 2007 11:13

Pappa var nyss här med en laddning spån, hö, diverse småprylar....och symaskinen!

Jag kastade mig över den med darrande fingrar, monterade upp alla sladdar och kan nu nöjt konstatera att min äldsta syster gjort ett riktigt klipp.

Maskinen ifråga kan sy 13 olika sömmar, göra knapphål och dubbelsömmar.

Dessutom finns det tusen små detaljer som gör mig alldeles yr av lycka: en lampa, en låda att ha småsaker i och massor av extragrejer som te.x skruvmejslar, en flaska symaskinsolja, en ask extranålar, knapphålsmått, zicksackfot, filtskivor m.m

Jag är så glad!!!

Tack snälla, rara Marina!


Och tack pappa för att du körde hit den!

Hurra, nu ska jag börja skissa på allt jag vill sy!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards