Alla inlägg under november 2007

Av Ingrid - 19 november 2007 10:26

Budgivningen har börjat.....

Håll tummarna, kasta lite vigvatten åt Nynäshållet och be små rara böner..!





Av Ingrid - 18 november 2007 02:00

Vilken dag....


Susade iväg till Norrtälje i gryningen. Hade tilltvingat oss en egen visning av den tomma lägenheten på Sandkilen vilket visade sig bara 60 kvadrat av Beirut; totalt utbombad och i väldigt risigt skick. Det skulle kosta alldeles för mycket i pengar, tid och besvär att få den ens beboelig.

Det kändes som en bortglömd relik från DDR...


Sen iväg till nästa vilken visade sig vara DRÖMLYAN. Jättefin, fräsch och välplanerad 2:a med litet mysigt kök och balkong med kvällssol, sjöglimt och utsikt över gräs och träd.

10 minuter till stan och 5 minuter till skogen.

Perfekt balans mellan 50-tal och modernitet, te.x orginalluckor i köket men kylskåp från -06. Läget är toppen och vi är båda stormförtjusta i lyan.

Det vara bara ett par spekulanter (bl.a en potatisodlare som mest tjatade om matkällaren, undrar om han skulle ha potatis där?) till där så håll tummarna för oss i budgivningen!!


Den tredje visningen sprang vi i princip igenom, den lägenheten var ganska trist och i skabbigt skick + låg väldigt långt borta från allt.


Sen vacklade vi hem till Nynäs igen och hade försenat födelsedagskalas för Ola och hans bror. O fick en Sartres "Äcklet", en Bergman-film och en skiva med Richard Hawley av mig.

Vaggade hem vid midnatt fullproppade av kycklinggryta och princesstårta.


Av Ingrid - 16 november 2007 13:52

Ola står i duschen med intvålat hår och en mäklare kommer hit om 8 minuter.

Jag blev nyss tillfrågad om att "slänga in ett par jalingar, brallor och en t-shirt, fort!". Jag överväger saken fortfarande.

Det här kan bli intressant...fortsättning följer!

Av Ingrid - 15 november 2007 21:25


 Släpade mig upp i gryningen, sa mors till Ola och försvann iväg med siktet inställt på Freakville, dvs. Rimbo.

Det tog mig drygt 3 timmar att ta mig dit. Upptäckte att jag hade en timmes dötid innan mötet.

Sms:ade min äldsta syster, råkade hon befinna sig där? Japp!

En lunchträff styrdes hastigt upp, trevligt! Slevade i oss varsin tonfisksallad och gaggade mest om lägenheter, vilket är ganska naturligt (efter syster är totalt arbetsskadad och jag på jakt).

Gick sedan på ett ganska trist arbetsplatsmöte och låtsades vara intresserad i ett par timmar. Egentligen satt jag mest och funderade på om jag ska sy gardiner med spindelnät eller döskallar på till sovrummet...


Åkte hem, frös som fan och fastnade halvvägs efter de f****nnade j**la k*ktågen inte fungerar. "Oj, ett löv/snöfläck/alkis på spåret.. Vi ställer in avgången.."

Kör bara! tycker jag..

Ringde min glade men utmattade man som kommenderade fram hämtmat eftersom ingen av oss var i skick att ställa oss vid spisen.

Två jätteburgare med extra allt.


Och som om vi inte vore ambivalenta nog så har det dykt upp ytterligare en lägenhet på Sandkilen!

En 2:a på 60 kvm. Billigare än den andra, lite större. MEN...det behövs rustast upp en hel del. "Perfekt för den som vill sätta sin egen prägel på den" som det står i annonsen.

Den ser i princip utbombad ut.. Fördelen är då priset, storleken och att det finns badkar. dessutom verkar ingen bo där nu så det kanske är snabb inflyttning. Nackdelen är behovet av upprustning och att det dessutom kommer ske ett stambyte i fastigheten snart. Huga!

Nja, jag föredrar nog en lya i bra skick då faktiskt..eller?


Av Ingrid - 14 november 2007 08:20

Det fortsätter att kräk-snöa..... Igår kväll/natt satt det fast bilar längs hela väg 73 mellan Nynäs och Stockholm. Vissa hade suttit fast i 6-7 timmar, lastbilar hade kört av vägen, träd hade knäckts och fallit ner över vägen...

Och det blir bara värre.

 Dessutom: imorgon ska jag åka till Rimbo för ett första möte på nya jobbet, och på lördag ska vi till Norrtälje för att glo på lägenheter + hinna hem i tid till Olas födelsedagskalas.

Oh Lord, why have Thou forsaken me?!


Utsikt från köksfönstret 08:15 :

Av Ingrid - 13 november 2007 19:10

Jag lider av posttraumatiskt kryssningssyndrom, vilket jag inte är ensam om.. Det märktes framförallt på arbetsplatsmötet igår då det var endast jag från personalstyrkan som dök upp. Två var hemma för vård av barn (påstod dom), en var hemma för vård av sig själv, en hade tagit semster och de övriga uteblev av diverse orsaker...


Nynäs drabbades idag av SNÖ. Det har vräkt ner hela dagen och alla utomhusaktiviteter tar tre gånger så lång tid att genomföra.

Fråga Ola...myten om den trallande brevbäraren som visslar och småpratar med alla har för evigt krossats! Tänk er själva att dela ut kilovis med post, cyklades på en blytung metallkoloss utan fungerande växlar i snöoväder samt uppförsbackar...




Av Ingrid - 11 november 2007 18:49

Har återvänt från havet som ett (skepps)vrak...

Gårdagen inleddes med trevlig middag men förvandlades strax till skärselden. Storm!

Båten krängde och for som en ping-pongboll. Alla glas på borden gled av och golven var fyllda av krossat glas.

Att vi dessutom fick dras hade ett gäng mycket efterhängsna bikers från Karlskoga gjorde inte saken bättre.

Biker med skinnväst och snusprilla stor som Öland:

"Hej tjejer, är det ledigt här hos er?"

Vi unisont:

"NEJ!"

Bikern skiner upp:

"Schysst, jag ska bara hämta mina kompisar!"


Jag insåg tillslut att jag hamnat i helvetet. Med ena armen höll jag min blariga kompis upprätt och med den andra fäktade jag bort en umgängessam Karlskogakille ("rör du dig en millimeter närmare mig klipper jag av dig hästsvansen..!").

En i vårt sällskap försvann och återfanns fyra timmar senare sovandes på toaletten intill matsalen.

Kollapsade av sjösjuka i hytten vid 23-tiden och låg sen resten av natten i fosterställning med ansiktet inte längre än en halvmeter från en Taxfreepåse in case of emergency..


Stapplade upp på förmiddagen, något slak och desillusionerad. Det vidrigaste med kryssningar är den oändligt långa hemresan som aldrig tar slut. Vi hamnade tillsist uppe i danssalongen  där vi satt bleka och tysta med varsin Cola, spelandes Yatzy för att få tiden att gå.

Ja, det var precis så tragiskt som det låter.

Plötsligt uppenbarade sig en dansorkester med en läspande polska till sångerska och vi förmådde inte fly.

Gamlingarna, som uppenbarligen hade outtömlig energi, flockades på dansgolvet och jag kunde inte slita blicken från alla motbjudande existenser som uppenbarade sig. Korviga leopardtights, paljettskjortor..

En studie i mänsklig självförnedring.....!!

Vi satt alldeles stumma av häpnad, förfäran och fascination..


Kom hem för ett par timmar sen, gav Ola hans Toblerone och Martini (ja, han har smak som en gammal tant) och föll sen i dvala. Avböjde alla erbjudande om mat. Fick nyss ett sms från en arbetskompis:

"Du, vi skiter i kryssningar framöver va? Vi kan åka dagsturen från Grisslehamn istället..den tar bara 6 timmar fram och tillbaka.."



Av Ingrid - 10 november 2007 11:04

Årets första snö har kommit till Nynäshamn! Grannarna skrapar sammanbitet bilrutorna och vår lägenhet är iskall. Elementen är totalt värdelösa, det spelar ingen roll hur mycket vi vrider på eländet. Grrr!

Drog fram fuskpälsjackan ur garderoben; ska det vara så här kallt kan man väl iallafall få känna sig lite glamorös..


Idag ska jag bege mig ut på de guppande vågorna på Ålands hav. Kryssning med några tjejer från jobbet. Övervägde att strunta i det först pga av kyla och allmän känsla av att vilja vara hemma och grisa, men å andra sidan kan det vara lite trevligt att äta smörgåsbord och koppla av lite från allt.


Skepp o'hoj!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards