Alla inlägg under mars 2007

Av Ingrid - 11 mars 2007 17:21

Kikärtsbiffarna blev succé!Urgott med ris, filsås och sallad med avocado och fetaost. Receptet är enkelt: kör en rödlök + en färsk chilifrukt i mixern. Släng i två burkar kokta kikärtor och en matsked olivolja. Mixa till en jämn smet, forma till små biffar och stek på medelvärme. De håller ihop hyfsat men var ändå försiktig när man vänder på dom.Enjoy!

Av Ingrid - 11 mars 2007 14:29

Grävde fram mina gamla häften med vegorecept som låg nedpackade i källaren (undertecknad har ju faktiskt ett förflutet som vegetarian i tonåren). Tur att man har bättre koll på näringslära och större lust att testa annorlunda grejen än vad man hade då.. Ska testa att göra kikärtsbiffar ikväll. Återkommer med rapport! Planeringen inför sommarens resa är i full gång. Undrar om jag kommer in i Usa? Jag kanske finns i något register som samhällsomstörtare (återigen mitt förflutna, nu som medlem och ordförande i Ung Vänster )."Sorry miss, we don't want any upprorsmakare in our country".

Av Ingrid - 10 mars 2007 23:38

Mamma och jag diskuterade häromdagen vilka kvinnliga förebilder vi har. För mig har det inte funnits några riktigt klockrena, men jag gick och funderade ett tag och kom faktiskt på en:Annie Edson Taylor.Som 61-årig lärarinna var hon less på allt och i behov av stålar samt sugen på att bli berömd. Vad gör man?Enkelt, man bestämmer sig för att bli den första människan att ta sig nedför Niagarafallen i en tunna.Annie skaffade sig en manager och en ektunna, drog igång medias intresse och förberedde sig noga. Den 24 oktober 1901 kastade hon ser nedför fallen inför en enorm publik som höll andan.17 minuter senare fiskade man upp Annie som klarat sig undan med endast ett sår i pannan. Hennes första ord på land var: "Må ingen någonsin prova detta igen!"Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför men det är något hos den här kvinnan som jag tycker är otroligt ballt.Tänk er själva. 60+, uttråkad och kvinna i 1900-talets början. Annie var djärv och cool samt ville, enligt en intervju i Times-Press, utmana sitt eget självförtroende och testa sina gränser.När jag blir 60 hoppas jag vara lika tuff som Annie Edson Taylor!

Av Ingrid - 8 mars 2007 18:26

Ledig helg med start NU!I någon slags sundhetsiver gjorde jag en raid på Willys och införskaffade massor av saker så som färsk chili, kikärtor, quornbitar, pitabröd med fullkorn, sataysås, lime, groddar m.mKan ha att göra med att jag fyndade en vego-kokbok för 99:- häromdagen och O chockade mig i samband med detta genom att avslöja en stark önskan att äta mera vegokäk.Men var lugna, ni medsystrar i föreningen Revbensspjällets Vänner!Jag kommer inte "join the other side" - bara utöka paletten av rätter som lagas. Dessutom känns falukorv ärligt talat inte så fräscht... Hellre helt kött där man ser vad det är.Uno mår bra. Vi ska ha terapi i helgen och åka tåg en kort sträcka så det inte blir laddat och läskigt.Fas 1 äger rum snart då vi ska möta O nere på stationen.God helg!

Av Ingrid - 8 mars 2007 00:09

Vad det är frustrerande att jobba som en kuli och inte få njuta av frukterna av sitt mödosamma arbete (läs: stålar)förrän månaden därpå!Mor och jag har enats om att man borde införa ett system där man vid arbetsdagens slut får plocka ut sin lön direkt när man passerar utgången. Ihoprullade sedlar med en gummisnodd runt vore utmärkt.Stackars Uno blev klämd i dörren på pendeltåget idag när vi hade varit i Farsta. En klantig och jäktad anställd hade för bråttom att stänga dörrarna som gick igen och höll på att klyva stackars U på mitten. Gallskrik från både hund och matte!Jag fick utlopp för min under de senaste dagarna uppbyggna ilska och sen fick lilla U sitta i knät hela resan hem.Han verkar må bra men var rädd varje gång dörrarna slog igen...inte kul.Husse bjöd på leverpastej som tröst när vi kom hem.Det är lätt att vara en liten västgötaspets..

Av Ingrid - 6 mars 2007 16:52

Idag är jag Elaka Ingrid...Folk som är konfliktskygga kräk som sjukskriver sig istället för att ta konsekvenserna av sin egen dumhet är inte värda någon som helst uppmärksamhet eller ansträngning från min sida.Istället för att ta en den diskussion som det inbjuds till så ringer man till högre instanser, bölar och drar en gråtvals och får därmed stanna hemma och vara "kränkt".Observera här att jag inte är anstiftaren till något påhopp eller liknande, bara en aningslös sanningssägare som är trött på människor som är oförmögna att a) lyssna på vad andra säger b) bemöta konstruktiv kritik utan att gapa och skrika c) låta bli att bete sig som bortskämda barn och tror sig kunna sig till allt de vill ha.Åh vad jag är trött på kvinnoyrken!Jag skulle ha blivit svetsare istället...Kan någon föreställa sig Lasse, 54, sjukskriva sig för att han känner sig kränkt när de andra grabbarna tycker att han ägnar för mycket tid till att städa i verktygsboden??

Av Ingrid - 5 mars 2007 18:35

Jag slog inte ihjäl någon, men var vid ett tillfälle tvungen att lämna rummet en stund för att inte förgå mig på någon.. Hade dessutom nagelmärken på handflatan och vitande knogar när vi gick därifrån.Folk är ta mig fan inte kloka.

Av Ingrid - 5 mars 2007 12:42

Ska strax iväg på personal möte, wish me good luck och håll tummarna för att jag inte slår ihjäl någon.Det kommer vara jag (arg), två individer som är ungefär lika arga men inte kan formulera sig, två av arten "Jag-varken-ser eller hör, la-la allt är bara bra" samt ett superpucko som inte fattar vad man säger.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards