Alla inlägg under augusti 2007

Av Ingrid - 12 augusti 2007 20:17

(Jag vet att det är tjatigt men jag är så trött på dumma människor som är snarstuckna, överkänsliga och sparkar bakut så fort någon ens andas något som kan tolkas som kritik. Måste allting vridas till att betyda något annat än vad det egentligen var menat...?)

Och varför skriver folk så illa? Är det allmänt att inte strunta i att stava eller använda , . !? eller - på korrekt sätt? Är det något jag har missat?

Tack till Jan-Åke Nässlander, min förträfflige svenskalärare som lärde mig avstavning och andra språkliga finesser.


Vilken tur att La Famiglia, dvs. undertecknad med man och hund, haft en sån trevlig dag. Förutom morgonpromenad och fåniga kasta-pinnelekar har vi invigt mina nya 50-talsfynd: fem blekturkosa kaffekoppar med silvermönster samt tillhörande fat. 40 kronor på marsvinsutställningens loppis. Mitt hem kommer snart se ut som något ur Antikrundan, vilket är precis vad jag siktar på.


Oh, jag måste dela med mig av min senaste upptäckt: ugnsstekta tomater!

Man tager ett gäng stora och fasta tomater, dela dessa vågrätt på mitten och placerar ut med snittytan upp på en smord bakplåt. Pensla med olivolja, en smula salt samt krossad vitlök. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Voila!

Vi åt dom sig tillbehör till köttbullar (hemlagade, har just lärt mig att få färsen att hålla ihop vilket har varit en utdragen kamp), pastanystan och svampsås.

Prova, det är jättegott.


Av Ingrid - 12 augusti 2007 00:35

Sanslöst trevlig helg (so far...)!!

Åkte upp till landet under stort svettande och kläggande, möttes av Mor och åkte hem till vår version av Villa Villerkulla. Morsade på fölet som tog en smakbit av mitt lår, vred o vände på alla valpar (praktexemplar, riktiga A-barn) och överräckte en morotskaka av modell Jättepjäs till päronen.

Far grävde ur kökssåpet fram något som efter smak- och dofttest idenifierades som något "marsánliknande" varpå hela familjen gnuggade händerna av förväntan.

Kaka + sås avnjöts framför ett avsnitt av Midsomer Murders (gissa om man får bra tips på diverse sätt av markera sitt missnöje hos folk? Såga ner deras päronträd!). Höjden av totalmys.


Lördag morgon! Efter viss försening, borttappade skor som återfanns på osannolika ställen, 200 olika outfits som ratades, svettanfall m.m så åkte Mor och jag till Väddö på grisshow.

Sommarens finaste dag och alla människor var glada och trevliga.

Tjusiga marsvin som radades upp, saknade vänner som dök upp (Ulle! Flytta hem till mig, snälla...) och fryntlig stämning -

We had a field day!

Fick dessutom skjuts ända hem av snälla vänner, vi gjorde väg 77 om möjlig ännu mer osäker.. Tack Denise och Natalia!


Hemma väntade Ola med middag (rödvinsmarinerade fjärilskotletter med avocadosallad) och en av lycka galen västgötaspets som försökte knycka nyss nämnda kotletter. Tilltvingade mig knådning av ömmande fötter, Ola begärde gasmask.


Nu är jag en väldigt trött liten människa som ska krypa till sängs...Go'natt Svedala.



Av Ingrid - 10 augusti 2007 10:58


Troll finns överallt, men syns bara om man tror på dom. Det kan gälla allt från människor, myter, fobier, "dämoner" som Bergman sa, rädslor eller vanföreställningar.

Låt inte såna saker utgöra ett hinder för något. Ös på bara, det värsta som kan hända är inte så farligt när det kommer till kritan, har jag lärt mig.




Nu sticker jag upp till Norrtälje för en helgs förkovran i föräldrahemmet och inspektion av valpar, föl och som bonus marsvinsutställning på lördag.

Adios, amigos! Lev väl och ha så roligt ni kan!

Av Ingrid - 9 augusti 2007 21:39

Är så trött på korkade, insnöade, lågpannade individer som verkar stoltsera med sin okunnighet och totala brist på intelligens. Ni vet vilka ni är.

Jag vill kräkas på er. Massor.



Ok, tillbaka till allt det trevliga.

Storstädning! Hur mycket kan en västgötaspets fälla? Svar: en hel del.

Vår tidigare zebrarandiga matta var svart och....grå. Operation Ingrid-på-knä-med-klädborste inleddes.

Efter en halvtimme var mattan sitt forna jag igen. Husse sattes att på balkongen borsta Uno.

Jag gav mig på att tvätta köksgolvet med grönsåpa, fortsatte i ren yra till badrummet. Lagade dessutom handtaget till badrumsskåpet som varit trasigt sen hösten 1786, Ola såg imponerad över sin händiga dam.

"Med Karlssons klister och en stjärnskruvmejsel kan man slå världen med häpnad".


Klibbig värme hela dagen. Ingen poäng med att duscha, man känner sig ändå omedelbart sunkig och kletig igen (och inte ens av någon intressant anledning).

Läser mina husmorsböcker med brinnande intresse.

Var kommer denna fascination för gamla prylar ifrån? Jag tror mig veta ett par källor:

- Mormor. Hon hade bara kuriosasaker hemma, och serverade te i fantastiska stora porslinkoppar med blekgrönt mönster. Jag skulle kunna offra ett finger för dom kopparna.

- Farfars kompletta årgångar av tidningen RekordMagasinet som jag ägnade timtal åt att läsa när jag var 10-12 år. Jag anser att allt borde vara som på RekordMagasinets tid!

- Mor&Far, som aldrig någonsin brytt sig om vare sig IKEA eller onödig modernisering.

 Tack, allihop!

Av Ingrid - 8 augusti 2007 12:14

Ilade nyss ner till Röda koset igen och roffade åt mig fler fynd:


- en stor potatiskarott från Gustavsbergs serien Silja med tillhörande salladsskål för 30:- (Googlade på den serien och fann att liknande karotter säljs för 220:- eller mer...)

- en avlång, räfflad sockerkaksform för 3:-

- en gammal tårtspade i nysilver för 5:-


Av Ingrid - 7 augusti 2007 22:42

Det är bara den 7:e och jag har redan 11 timmars övertid denna månad.

Jag har inget liv, men ack en sån fet lönespec. Och vad gör man inte för att bli officiellt utnämnd till Jesus inom Socialomsorgen?

Seriöst, ALLA vikarier är sjuka (med varierande sanningshalt naturligtvis...) och jag skulle lätt kunna jobba dygnet runt.

Ola är numer ständigt standby med färdiga middagar och nyrastad hund under dom dagar jag jobbar eftersom jag aldrig kommer hem enligt schemat.



Jag får ge utlopp för mina nyväckta husmorslustar på fritiden, typ putsa glas klockan tio på kvällen.

Finns det Tomteskur fortfarande? Ett gammalt legendariskt rengöringsmedel med en tomte på omslaget. Måste spana.

Och är det egentligen någon skillnad på grönsåpa och gulsåpa?

Jag tvivlar. Använder dock grön, den känns mest genuin.

Läser just nu boken "Classic Household Hints: Over 500 Old and New Tips for a Happier Home" - allt illustrerat med bilder och annonser med hemmfruar från 50-talet. Fantastiskt rolig och lärorik!

Där kan man lära sig saker som att ha i en nypa bikarbonat för ett luftigare potatismos eller att använda en tom toapappersrulle med platsfolie runt som kakform för perfekt runda småkakor.

Ain't life sweet?


Av Ingrid - 6 augusti 2007 17:42

Fångsten på loppisen blev:

- en potatismosare i gammal modell för 5:-

- en matlåda i plåt för 10:-

- en uppsättning vinglas och nubbeglas (6 stycken av varje) för en femtilapp. Köpte dom inte först, men ångrade mig och gick tillbaka..

- ett pussel med Eiffeltornet 1000 bitar för 2:- (återstår att se om det är 998 bitar....)


Provade potatismosaren idag: succé!

Ärligt talat, jag har aldrig ätit en godare mos annat än möjligtvis i min barndom till mors fläsklägg (inte mors bokstavligt talat, alltså..haha!).

Aldrig, aldrig mer pulvermos........ever.



*rubriken kommer från en hitlåt med Dee Dee Sharp från 1962





Av Ingrid - 4 augusti 2007 21:18

Idag har det varit total housewifehysteria här: undertecknad har (naturligtvis iklädd sitt nya förkläde) bakat äppelpaj, skurat golvet (på knä! aj..), putsat fönster och piskat mattor.

Jag har äntligen insett att det är såna saker jag verkligen trivs med att syssla med! Vem hade kunnat tro något sånt?

Att sköta om sitt hem är en fröjd och inget slår att känna doften av såpa och kanel...


Imorgon ska jag försöka lära mig använda mangeln nere i tvättstugan. Olas mamma tvättade och manglade våra lakan när vi var i USA och det var himmelska att sova på!

Och så ska jag gå på Röda Korsets loppmarknad och jaga roliga prylar, typ små negerfigurer i porslin och gamla Jillböcker för 5:-.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards