Alla inlägg under juli 2007

Av Ingrid - 11 juli 2007 22:57

Fortsatt klen. Har förtärt yoghurt och Cola, försökte mig på en smörgås men gav upp halvvägs. Bäljat litervis med vatten för att rensa systemet.

Gah!


O ringde från Arvika. Campingen liknar en krigszon, ölen kommer inte att räcka veckan ut och eländet har inte ens börjat: allt är alltså precis som det brukar vara på onsdagkvällar på Arvikafestivalen...






Av Ingrid - 11 juli 2007 07:25

Det är officiellt: jag är matförgiftad (orsaken misstänks vara köttgryta på jobbet). Har kelat med en hink hela natten.

Jag är klenast i hela världen.

Stapplade till Willys, detta lågpris-Mecca, och inhandlade med darrande händer och halvöppen mun den obligatoriska  Coca-Colan. Orkade knappt ta emot växeln och kröp hemåt. Snälla svärpäronen tar hand om Uno idag.

God Bless Them!



O har rest till Arvikafestivalen, utrustad till tänderna med att nödvändigt:

Liggunderlag, sovsäck, starköl och myggspray.

Han bästa kompis har på nåder fått tillstånd att också sova i vårt tält. Jag har hotat med represalier om han gör något konstigt i det (tar hem damer, kräks, etc...). Och att bluffa är ingen idé, sånt kan jag lukta mig till även om sagda tält är ihopvikt...

Av Ingrid - 9 juli 2007 16:28

På Ingrids Lilla Lila råder det stiltje. Inte mycket finns att rapportera. Dagarna fylls mest med arbete, tränande, långpromenader och bokläsande. Det ruttna och mulna vädret gör mig totalt oinspirerad på all fronter. Städa känns meningslöst, jag ser ändå inte hur rent det blir.

Bada? Vattnet är anständigt varmt men hur kul är det med grå himmel och gummistövlar på stranden?


Jo!

Ola har ( i ett anfall av begynnande 30-årskris och uttråkan) med ett par dagars varsel bestämt sig för att åka till Arvikafestivalen. Good Lord!

Nåväl, han är ju vid det här laget en ganska rutinerad festivalräv (även om han inte kommit upp lika diger meritlistasom undertecknad  ännu..host-host..) så det kommer säkert gå bra.

Dvs. om han...

1)  låter bli att sätta upp tältet i en sänka så han vaknar upp i en lervälling efter en hel natts spöregnande och tältet håller på att spolas iväg


2)  inte tappar plånboken i en översvämmad bajamaja


3) inte äter thaigryta till frukost 3 dagar i sträck med unstopable rännskita som följd


4) låter bli att somna i solen och vakna ett par timmar senare och ser ut som ett torkat revbensspjäll


5) inte står längst fram på alla konserter och blir pressad mot staketet så att det känns som om inälvorna ska komma utringlande genom näsan


6) inte tältar två meter från raden av soljästa och fulla bajamajor



Just nu står O i duschen och jag har fått i uppgift att tala om när klockan är 17.15 så att han hinner ner till Bolaget innan 18.00

Jag känner mig hedrad att få sånt ansvar!




Av Ingrid - 4 juli 2007 21:10

Vår spänstighet finner inga gränser!

Promenaden förvandlades till en cykeltur runt Strandvägen, en slinga längs kusten söder om Nynäs. Blev en dryg mil sammanlagt. Testade även badvattnet (upp till knäna).

Fikade hos O's päron och hade show-and-tell eftersom USA-bilderna kommit. Komentarer överflödiga..

Kvällen förgylldes sen av vitlöksmarinerad fläskfilé som grillades nere på gården samt avocadosallad med olivolja och färska champinjoner. Så gott så man kan skrika, som Mor brukar säga.



Fru Hundhatare tittade ut (med getingstucken kind, vilket inte på något vis gjorde vår kväll ett dugg sämre) och såg surare ut än någonsin.

Måste vara outhärdligt att se andra människor ha så trevligt när man själv lever ett sånt trist och händelsefattigt liv...


För övrigt råder det frid på vår lilla gata. Marsvinen mumsar urbilliga morötter, Uno ligger i husses knä och grisar- Vår lilla familj!


Av Ingrid - 4 juli 2007 12:22

Har satt upp nya gardingstänger och en ny rullgardin i köket. Strålande!

Högst upp på min önskelista står nu en symaskin, har spanat lite men de kostar ju lika mycket som BNP för ett mindre land.. Finns en stor tygbutik i Sundbyberg där vi botaniserar ibland, de har miljoner olika mönster, material etc och vi har köpt en massa kul där.

O vill sy döskallegardiner till vardagsrummet (han är skyldig till de rosa leopardgardinerna i köket....). Vilken kreativ man jag har!


Nu ska vi bege oss på promenad och hämta bilderna från resan.



Av Ingrid - 2 juli 2007 21:56

Besöket i föräldrahemmet var succé. God mat + fars prisbelönta jordgubbsefterätt med kokkos förtärdes, diverse djur beundrades (Gunvald lärde sig nya konster) och jag botaniserade i mitt rum efter sommarlektyr i bokhyllan och bl.a Jack Kerouac, D.D Salinger och Irwing Welsh fick följa med hem.

 Även marsvinen Harlekin och Ludde fick haka på och bli Nynäsbor. Välkomna!



Dagen har ägnats åt långpromenad, livsfarligt klättrande på höga klippor vid vattnet samt klivit in på militärt område (vi upptäckte skylten precis när O's ena sko passerat gränsen..).

Med tanke mitt förflutna inom vänsterrörelsen beslöt vi oss för en snabb reträtt, haha!


Träna nere på gymmet hann jag med också innan kvällspasset på jobbet. Har hört rykten om att mitt vikariat ska förlängas till sista oktober. Håll tummarna!!

Och så kan jag passa på att bekänna en hemlighet: jag sökt in till undersköterskeutbildningen med min chefs rekomendationer (hon tycker tydligen att jag skulle bli en utmärkt undersköterska).

Utbildningen ska läsas på distans och jag kan jobba heltid samtidigt.

Fixar jag det blir kan jag jobba på te.x sjukhus, kirurgavdelningar, vårdavdelningar, akutmottagningar m.m






Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards