Alla inlägg under februari 2007

Av Ingrid - 19 februari 2007 15:48

(Stora-Syster behöver absolut inte skämmas för uteblivet inköp av matta! Har största förståelse för späckat schema!)Angående mattan..Att köpa den var som en fars. Stolpade in på Rusta i Norrtan och gick målmedvetet mot mattorna. Det fanns hundratals! Kollade runt och beslöt mig för att be om hjälp. Högg tag i en finnig nolla och frågade efter sagda matta, zebramönstrad och 140 cm lång.Han såg inåtvänd ut och gick bort till en hylla och plockade fram en rund (!!) liten sak som var max 50 cm i diameter(!!)."Nej, den är avlång och 140 lång", upprepade jag tålmodigt.Nollan ringde då till någon övernolla som hade koll på lagret.Tydligen hade dom inte mattan...hade aldrig haft heller.Men med en blodhunds hängivenhet började jag på egen hand gå igenom alla högar, ställ och korgar som fanns.Efter ungefär en kvarts letande, krypande, klättrande och svärande..DÄR! HA!I ett ställ stod den, ihoprullad och inplastad.I trimuf halade jag upp mattan på axeln, tackade i förbifarten för hjälpen och bar mitt byte mot kassan.Skam den som ger sig!

Av Ingrid - 18 februari 2007 19:41

En mer utförlig berättelse om helgens bravad kommer!Men allt var jättelyckat, mysigt och bra. Lille valpen Gunvald var ett makalöst sött litet geni som tittade beundrande på Uno hela helgen: "Åh vilken ball stor kille.."Uno är helt slut och har sovit som en liten gris hela kvällen.Zebramattan är inköpt! Det blev så fint!

Av Ingrid - 16 februari 2007 21:18

Drar norrut imorgon bitti för att hälsa på i föräldrahemmet!Mycket som ska ordnas innan dess: väskan ska packas, Kasper ska ha sin medicin, Uffe ska få framtänderna filade (två har gått av och de andra två får inte bli för långa. O ska intrueras i djurskötsel (han ska ifs vara borta och filma större delen av helgen men ändå..)Favvobyxorna trasiga! Vilket mörker! Måste lagas..Surrealism: O står i jalingarna, tränar med hantlar och lyssnar på brittisk punk. Home sweet home.---------Skorna är beställda!

Av Ingrid - 16 februari 2007 15:31

Idag var jag på allra suraste och ondaste humör när jag gick hem från jobbet, kombination av trötthet och dåligt väder...tur att ens tankar inte hörs högt!Då skulle det låta ungefär såhär (kursiv text är mina tankar):Närmar mig Ica Kvantum, med dålig hållning och mord i blicken. Beslutar mig för att ta en vagn. Det står folk ivägen, kvinnor i flock som pladdrar om hjärndöda saker."Stå inte här och häng era gamar. Gå hem och ta på er en bh!"Sliter åt mig en vagn, sätter kurs mot grönsaksavdelningen. Små otäcka barn står och kladdar på MINA äpplen. Köper apelsiner - allt med skal är garanterat barnkladdfritt."Grrr..rör mig inte. Var tysta. Försvinn."Vidare in mot mjölkdisken. En tant står ivägen samt öppnar varje kartong och kollar alla ägg. Har god lust att "råka" putta till hela stapeln med äggkartonger men behärskar mig.Står och väljer mjölk. Det tar en stund eftersom jag måste fundera på hur många paket jag behöver. Upptäcker att en individ har ställt sig knäpptyst bakom mig och tror att jag via telepati ska upptäcka henne och flytta på mig. "Tror du jag är Saida eller!?"*Mot kassan! Den är en mil lång. En kvinna berättar om sina underlivsproblem för en (förhoppningsvis) väninna. Jag överväger att lämna tillbaka svampsåsen till kvällens kotletter."Snälla, var tyst. Här, ta 500 spänn. Bara du är tyst"Väninnan kontrar med ännu värre historier. Jag vill spy."Är ni försöksutsläppta från någon institution?"Alla barn gallskriker.Jag svettas.Kassörskorna är 15-åriga praoelever. Kön rör sig inte."Är ni förlamade? Är det här ett Samhall-projekt??"Äntligen min tur.Blir vansinnig när min vitkål slås in som dyr salladskål.Håller på att glömma pantkvittot. Blir opropotioneligt glad över att få 4,50 i rabatt.Kassen spricker i samma sekund som jag börjar gå mot utgången. Vill sparka på alla som står ivägen."Rör på er! Sluta prata om Melodifestivalen! Åk hem!!!"Jag är en hemsk människa..*(Copyright min äldsta syster)

Av Ingrid - 15 februari 2007 18:13

En av familjens grannar och vän har gått ur tiden.Sov gott, farbror Elis.Tack vare dig har mina minnen från barndomens somrar smaken av solvarma jordgubbar.

Av Ingrid - 14 februari 2007 23:16

Den försvunne mannen stapplade in vid halv åtta och överräckte ett stycke röd ros och en ask chokladhjärtan!Jag i min tur serverade kyckling i hemmagjord curry- och sambal oeleksås med ris samt tidigare nämnda vanilj- och blåbärshjärtan till efterrätt.Mys...Min favoritbutik Torrid.com har 50% rea på rean, och "mina" skor som jag spanat in (to use for a special occasion)kostar numera 12$ istället för 32. Vill ha!

Av Ingrid - 14 februari 2007 17:32

Jaha, här sitter jag och firar Valentindagen mol alena.O är inte anträffbar på mobilen. Nedslagen av skinnskallar? Nja, de skulle nog inte våga.Påväg med en färja mot Tallin, medlurad av skolkamrater?Could be, men inte på en onsdag.I färd med att filma, regissera och redigera sitt senaste mästerverk? Svar: JA.Undertecknad susade glatt hem, tinade kycklingfiléer till den uttänkta smarriga middagen, bytte om till kläder som inte luktade handsprit och Landsting, packade upp de två vaniljhjärtan som införskaffats till desert samt duttade på lite lukta-gott.O har förfallit in i en värld där bara manus, scriptscheman, ljustester och mickstativ existerar.Då är det lätt att glömma att ringa och säga att man blir sen/jättesen...Jag, en filmänka!-----------O har ringt! Han kommer halv åtta!Nu ska lagas mat!

Av Ingrid - 13 februari 2007 19:27

Såhär ser en dag i Ingrids liv ut:06.00Vaknar av att O störtar upp. Somnar om.07.00Vaknar av att O ropar hejdå och försvinner ut genom dörren.Masar mig upp, stapplar in i badrummet och försöker återställa mitt ansikte till det skick folk är vana att se det i. Processen försvåras av att Uno piper i hallen och marsvinen gastar i köket.07.15Äter frukost, matar marsvinen och rastar Uno.07.45Cyklar till jobbet, svänger förbi O's föräldrar med nyckeln eftersom de generöst tagit på sig att rasta Uno under dagen.08.15-16.15Jobbar! (Kan innebära allt ifrån skriva rapporter, sköta om hushållet, säga saker som "Nej, korkunderlägget till kastrullerna går inte att äta" eller rent medicinska vårduppgifter av vitt skilda slag. Man får lära sig mycket nyttigt i det här jobbet, utvecklande på alla möjliga sätt).16.40Cyklar och hämtar nyckeln.Hemma!Byter om till joggingskor och mjuka byxor, tar ut Uno på en långsväng på kanske 40 minuter.17.30Duschar och lagar mat (dock ej samtidigt).Ringer kanske till Mor och frågor något imbecillt i stil med "Kan marsvin äta rödkål?".18.00O kommer hem och vi käkar. Diskar.18.30Jag skäller på O för att han inte plockat upp sin matlåda ur väskan.19.00Rastar Uno.O kollar på film och jag sitter vid datorn och kollar mailen, skriver på bloggen och läser andras, kollar runt på skojiga sidor och lyssnar på musik med hörlurar.Tror var 10:e minut att O säger något och gastar "Va??". Det visar sig bara vara ljud från filmen. 21.00O tränar. Uno blir galen av lycka och ska helst vara med. O låser in sig i köket och tränar.22.00Matar marsvinen och råttorna. Kaninen Abacus och råttorna får springa lösa en stund. O blir kallsvettig och bevakar alla elsladdar. 23.00Sista kvällsrundan med Uno.Gonatt!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards